Kondor Redőny

1147 Budapest, Egressy út 23-25. (telephely)
Mobil: + 36 20 / 938 8366
Telefon: + 36 1 / 363 0017
Fax: + 36 1 / 363 2245
E-mail: info@kondoroll.hu
Web: www.profirolladen.com

Redőny

Egy kis történelem:

"A redőny, népies nevén roló, a lakóépületek hő- és hangszigetelését, esetenként vagyonvédelmét hivatott megoldani. Az elterjedt felhasználása a nyílászárók elé szerelt külső tokos, vagy beépített tokos redőny, fix, vagy kihajthatós lefutókkal. A redőny mozgatása, emelése földrajzi elhelyezés szerint változik. Franciaországban hajtókarral (kurblival), Németországban, Ausztriában, Magyarországon és Horvátországban hevederrel (gurtnival) emelik a legtöbb redőnyt. Az 1990-es évek után egyre több redőnyt csőmotorral működtetnek, ami alkalmassá teszi a redőnyhasználat automatizálását.

Magyarországon jelentős hagyománya van a redőnyök és a faredőnyök alkalmazásának. Hazánkban 1867-ben Kondor Rezső Lakatosárú és Redőnygyára kezdte meg a redőnygyártást, a Németországban tanultak alapján..."

Mióta a világ a világ, az ember otthonát kényelmessé és biztonságossá kívánja alakítani. A kellemes környezet és a nyugalom elengedhetetlen része a családi otthonnak. Ebben van szerepe az árnyékolástechnikának. A szakma lényege, hogy a szakember az ablakokra, ajtókra fényvédő, fényelzáró berendezéseket szerel fel. Míg ez korábban kizárólag az árnyékolás céljául szolgált, addig napjainkban már díszítő, szigetelő funkciót is betölt. A különböző anyagokból készült redőny részévé vált a lakásoknak, irodáknak, családi házaknak.

A mai kor redőnyszerelő szakembere két lábon is meg kell állja a helyét. Az egyik a tervezés és kivitelezés. Ilyenkor a megrendelő igényeinek megfelelően saját maga kell megtervezze a redőnyt, annak minden funkciójával és alkatrészével együtt. Ez igen komoly feladata, hiszen ahány otthon, annyi féle megoldás merül fel. A másik tevékenység a szerelés, és javítás. Ilyenkor a redőny szerelőnek a meglévő redőnyszerkezetet kell felmérnie, megismernie, és az esetleges hibákat kijavítania a megrendelő részére. Mindkét esetben a maximális szakértelem elengedhetetlen eszköze a vállalkozónak.

A redőny az idők múltával egyre színesebb választékban elérhető már a megrendelőknek. Számos anyagból válogathatunk. Redőnyünk lehet fából, fémből, műanyagból vagy egyéb természetes anyagokból.

Hazánkban már az 1800-as években megteremtődött a redőnyös tevékenység alapja, melynek a Kondor Redőny, az egyik meghatározó szereplője volt. A cég minden esetben saját szakértelmére támaszkodott, és megpróbált állandóan újítani a szakmán. Ez sokszor az általa fejlesztett redőnymozgatási technológiákban, vagy anyaghasználati megoldásokban látszott.


Cégünk vállalja redőnye teljes tervezését és kivitelezését. Munkatársaink büszkén veszik fel minden nap a Kondor Redőny címerét és végzik munkájukat maximális odafigyeléssel, hogy továbbra is hűek maradjunk 100 éves fennállásunkhoz.

Az alábbi redőnytípusok közül választhat nálunk:

 Vasredőny

Hagyományos vasredőnyeinket a mai napig kézzel készítjük el. Mozgatását kézi, vagy motoros kivitelben rendelheti meg tőlünk. Célja főként a kirakatok, épületek nyílászáróinak rongálása elleni védelem.

 Faredőny

Faredőnyeink léceit borovi fenyőből készítjük el, és megfelelő kezelések során bármilyen időjárási viszontagsággal szemben ellenállóvá tesszük. Minőségi gombaölők, lazúrok és festékek használásával válik a fa rugalmassá és ellenállóvá. A faredőny kifejezetten javasolt hőszigetelése miatt is. Vevőinknek bármilyen színben kínáljuk.

 Műanyag redőny

Napjainkban elterjedt, és közkedvelt műanyag redőnyeink minden szempontból megfelelnek családi házak, irodák, lakások ablakainak árnyékolására. Gyors kivitelezése miatt (ez lehet akár 20-30 perc is) azonnali megoldásnak is kiváló. Motoros kivitelezést is vállalunk, ilyenkor a szerelési idő tovább tarthat.

 Alumínium redőny

 

Az alumínium redőny dekoratív és praktikus. Szinte bármilyen színben megrendelhető. Időtállósága mellett betörések ellen is védelmet jelent. Mind emellett kiváló zajvédelmet is biztosít.

 Sávredőny

Sávredőnyeink komoly védelmet jelentenek otthonában, irodájában, Szinte bármilyen színben kivitelezhető és időtálló megoldást jelent.